2014. augusztus 30., szombat

Katona József és Madách Imre válogatott művei (16) - Jelenlegi ára: 600 Ft


Katona József
„ a Bánk bán valódi tragédia… legjobb tragédiánk. Idővel, s adja isten mielőbb, leszorulhat ugyan e polcról, de elavulni sohasem fog, amint nem avul el, ha mindjárt ki is megy divatból, semminemű költői mű, melyet a géniusz egy-egy szerencsésb órában teremtett. Még eddig nem ártott neki az idő, sőt használt… Mennyi mű bukott el mellette, melyet a közönség megtapsolt, s a kritika megvédett, mennyi koszorú hervadt el azóta, míg az övé frissebben zöldell, mint valaha. Mennyi különböző elvet és rendszert követtünk és dobtunk félre dramaturgiai küzdelmeinkben, míg az övé túlélte mindeniket… Nem árt, ha az irodalom, a kritika többet foglalkozik e művel, ha legalábbis oly kegyelettel viseltetik iránta, mint a közönség, mely anélkül, hogy nógatták volna, újabb meg újabb kiadásban olvassa. ”
Madách Imre
"Olvasd újra művét, s úgy fog hatni reád, mint valami véres aktualitás; korod és életed legégetőbb problémáival találkozol; szédülten és remegő ujjakkal teszed le a könyvet. A versek, amik nehézkesek és avultak voltak megírásuk napján, frissek ma, mintha tegnap keltek volna…
Madách remeke máshogyan friss, mint egyéb monumentumai az irodalomnak. Azokat a forma őrök öröme tartja fenn; eszméik koruk eszméi, s úgy hatnak ránk, mint a homok, melyet a léghajó visz: valami az alacsony földből, ahonnan érkezett; mennél kevesebbet cipel belőle, annál messzebb szállhat. A szépség minden koré és avulhatatlan; a gondolat a századok múzeumai bélyegét viseli, még a legnagyobbaknál is. Madáchnál másként van: itt a tartalom az örök, s az eszme nem csupán téma és anyag, hanem maga a hímzés és bűvölet. Ebben az értelemben azt lehet mondani: Madách költeménye az egyetlen igazában filozófiai költemény a világirodalomban…
Madách a formai puritánság klasszikusa… szigorú kompozíciójában a mondanivaló majdnem meztelenül jut érvényre, sehol egy felesleges szó, sehol egy, a szükségesnél jobban és a maga kedvéért egyénített jelenet… beállítása mindenütt felségesen racionalisztikus… "
A könyv a képeken látható állapotban van.
5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.
A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.
Utánvéttel nem postázom.
Ha valami nem világos, akkor kérem kérdezzen nyugodtan, így elkerülhetjük a félreértéseket.
Kérem nézze meg a többi termékemet is, így jobban jön ki a postaköltség. A termékeim itt találhatóak:
http: //www. vatera. hu/listings/index. php? us=szgone
Kérem figyelmesen olvassa el a termék leírását, ha az ott megadott lehetőségek, elképzelések nem felelnek meg, akkor kérem ne licitáljon.


Jelenlegi ára: 600 Ft

Az aukció vége: 2014-09-20 17:43
. Katona József és Madách Imre válogatott művei (16) - Jelenlegi ára: 600 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése